Főoldal / Kelt tészták / Csokis szilvalekváros és diós bukta

Csokis szilvalekváros és diós bukta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokis szilvalekváros és diós bukta

Csokis szilvalekváros és diós bukta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • kb. 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 7,5 dkg margarin
  • pici só
  • 1 db citrom reszelt héja

A bukták lekenéséhez:

  • 7,5 dkg olvasztott margarin

A csokis-szilvalekváros töltelékhez:

  • 1 cs. csokis ízű pudingpor
  • 2 dl tej
  • 20 dkg szilvalekvár (4-5 ek )

A diós töltelékhez:

  • 20 dkg darált dió
  • ízlés szerint kristálycukor
  • citromlé
  • 1 dl tej
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tejjel a pudingport sűrűre felfőzzük, kihűtjük és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük.
A diós töltelék hozzávalóit egy tálba tesszük, és összekeverjük.

Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, majd a felfuttatott liszttel, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát, lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, és kisujjnyi vastagra kisodorjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, és a közepébe teszünk egy kiskanál tölteléket. Feltekerjük, és a két végét az ujjunkkal benyomkodjuk.

Margarinnal kent tepsibe sorakoztatjuk, majd olvasztott margarinnal lekenjük a buktákat. Még egyszer megkelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére