Főoldal / Levesek / Lebbencsleves

Lebbencsleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lebbencsleves

Lebbencsleves

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg lebbencs tészta
  • 1 mk. pirospaprika
  • 2 pár debreceni
  • 4 közepes burgonya kockára vágva
  • 1 zöldpaprika
  • 1 húsleves kocka
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük.

A zsírjában aranysárgára pirítjuk a lebbencstésztát, majd a zsírt leöntjük és üvegesre pirítjuk benne az apróra vágott hagymát.

Hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt vagy debrecenit, felöntjük 2 liter vízzel, sózzuk, paprikázzuk, és a húsleveskockát is beletesszük a zöldpaprikával együtt.

A lebbencstésztát, és a burgonyát is hozzátesszük, majd lassú tűznél többszöri keverés mellett készre főzzük.

Tipp / megjegyzés:
Magunk is meggyúrhatjuk a tésztát csak nagyobbra szabdaljuk mint a csipetkét. Sokkal finomabb, többet is készíthetünk belőle, megszárítjuk és így mindig lesz tésztánk ha kell. 10 dkg liszt, só, 1 egész tojás, és annyi víz, hogy könnyen gyúrható tészta legyen, ilyen egyszerű.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére