Főoldal / Főzelékek / Spenót gazdagon

Spenót gazdagon

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Spenót gazdagon

Spenót gazdagon

Hozzávalók:

  • 1 cs. mirelit spenót
  • 1/2 kg burgonya
  • 1 zsemle
  • 1 cs debreceni kolbász
  • 6 főtt tojás
  • 3 szelet kolozsvári szalonna ha van otthon
  • só, fokhagyma
  • liszt, olaj, tej
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy lábosban  a lisztből kevés olajon rántást csinálok, majd simára keverem tejjel, és beleteszem a fagyott spenótot. Lassú tűznél többszöri keverés mellett hagyom teljesen felolvadni.

Közben a zsemlét meg áztatom kevés tejben, és szét nyomkodom benne. A zsemlét az elolvadt spenóthoz adom, sózom, hozzáadom a zúzott fokhagymát és felforralom. Ha szükséges még adok hozzá tejet.Összeturmixolom, hogy sima állagú legyen, de a főzelék sűrűségét megtartsa.

Sóz vízben megfőzöm a megtisztított,megmosott burgonyát, és a tojást ( Lehet külön-külön vagy akár 1 fazékban.Ha egyben főzzük akkor a tojásokat alaposan mossuk meg)

Közben bevagdalom a kolbászokat, és a szalonnát, és olajban megsütöm.

A megfőtt burgonyát leszűröm, a tojásokat hideg vízbe teszem, majd megpucolom. (Egy főre 2 db tojást számítok, 1 kolbászt és 1 szalonna szeletet)

A spenótot, tört burgonyával, főtt tojással, a kolbásszal és a szalonnával tálalom.

Tipp / megjegyzés:
A zsemle tartalmasabbá teszi a főzeléket, és a feltétekkel együtt laktató ebédet kapunk.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére