Főoldal / Sertés ételek / Körömpörkölt

Körömpörkölt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Körömpörkölt

Körömpörkölt

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertésköröm, farok vegyesen
  • 5 dkg zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2-3 dl lecsó
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál só
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt köménymag
  • 1 db csípős paprika
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Finomra aprítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.
Bográcsban felmelegítjük a zsírt és megdinszteljük a hagymákat. (Nem sütjük.)
Beletesszük a paradicsompürét, a sót és elkeverjük.
Ráhintjük a pirospaprikát és picit pirítjuk, de óvatosan.
Felöntjük vízzel és beletesszük a megmosott, felaprított körmöket.

Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Tehát rövid lével főzzük, fedő alatt.
3/4 óra elteltével hozzáadjuk a lecsót és az őrölt köményt.
Megkeverjük. Lefedjük és tovább főzzük.

Körülbelül egy óra után, amikor elfőtte a levét, levesszük a fedőt és még főzzük fél órát, lassan, kis tűzön.
Főtt burgonyával, savanyúsággal kínáljuk.

Mentés

Mentés

Körömpörkölt 5.00/5 (1 értékelés)

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben. Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása. Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben. Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére