Főoldal / Desszertek / Meggyes kókuszos varázs

Meggyes kókuszos varázs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Meggyes kókuszos varázs

Meggyes kókuszos varázs

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1,5 dl olaj
  • 22 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 7 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 12 dkg kókuszreszelék
  • 5 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 1 tk. étkezési keményítő
  • 15 dkg cukor
  • 3 dl habtejszín
  • 15 dkg meggy (befőtt)
  • 10 g por zselatin

A tetejére:

  • 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd jól összekeverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót és a sütőport is belekeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a kakaós masszába forgatjuk. A tésztát elosztjuk két sütőpapírral bélelt tepsiben és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.

Amíg elkészül, megcsináljuk a krémet. A tejet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és felforraljuk, majd belekeverjük a darabokra tördelt csokoládét is. Folyamatosan kavargatjuk, amíg elolvad, majd levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.

A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, a vaníliát és a keményítőt is belekeverjük. Felöntjük a langyosra hűtött tejjel és lassú tűzön újra főzni kezdjük. Ezután hagyjuk kihűlni.

A zselatint feloldjuk 1/2 dl vízben, majd belekeverjük a krémbe. A tejszínt habbá felverjük és hozzákeverjük a hideg krémhez, majd fél órára hűtőbe tesszük. A krém felébe keverjük a lecsöpögtetett meggyet, és az alsó lapra simítjuk. Befedjük a másik lappal, eloszlatjuk rajta a maradék krémet és megszórjuk a vaníliás kókuszreszelékkel.

Pár órára hűtőbe tesszük, majd szeletelve kínáljuk.

Meggyes kókuszos varázs 3.52/5 (63 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére