Főoldal / Desszertek / Citromkrémes habos szelet

Citromkrémes habos szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Citromkrémes habos szelet

Citromkrémes habos szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 db tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg darált mandula
  • 1 db citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 ek. liszt (púpos)
  • 1 tk. sütőpor

A krémhez:

  • 20 dkg vaj (vagy margarin)
  • 5 dl tej
  • 2 ek. liszt
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 6 ek. cukor
  • citrom aroma (vagy 1 citrom reszelt héja)

A tetejére:

  • 3,5 dl habtejszín (vagy hulala)
  • 1 teáskanál reszelt narancshéj
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A citromlét is belekeverjük, addig verjük a habot, amíg teljesen felveszi a citromlét.
A lisztet, a mandulát, a citromhéjat és a sütőport összekeverjük, majd a habhoz adjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük.

Elkészítjük a krémet.
3 dl tejet a cukorral felmelegítünk, a maradék 2 dl tejjel elkeverjük a lisztet és a keményítőt. Mikor a tej felforrt, hozzáöntjük a lisztes tejet és folyamatosan kavargatva sűrűre főzzük. A tűzről lehúzva hűlni hagyjuk.  A vajat kihabosítjuk, citromaromával vagy a citromhéjjal. Majd a lehűtött krémet apránként belekeverjük.

A kihűtött tésztára kenjük.
A tejszínt a narancshéjjal ízesítve habbá verjük és a krém tetejére simítjuk.
A hűtőbe tesszük pár órára majd szeletelve kínáljuk.

Citromkrémes habos szelet 4.00/5 (3 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére