Főoldal / Desszertek / Citromkrémes habos szelet

Citromkrémes habos szelet

 Citromkrémes habos szelet

Citromkrémes habos szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 db tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg darált mandula
  • 1 db citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 ek. liszt (púpos)
  • 1 tk. sütőpor

A krémhez:

  • 20 dkg vaj (vagy margarin)
  • 5 dl tej
  • 2 ek. liszt
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 6 ek. cukor
  • citrom aroma (vagy 1 citrom reszelt héja)

A tetejére:

  • 3,5 dl habtejszín (vagy hulala)
  • 1 teáskanál reszelt narancshéj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A citromlét is belekeverjük, addig verjük a habot, amíg teljesen felveszi a citromlét.
A lisztet, a mandulát, a citromhéjat és a sütőport összekeverjük, majd a habhoz adjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük.

Elkészítjük a krémet.
3 dl tejet a cukorral felmelegítünk, a maradék 2 dl tejjel elkeverjük a lisztet és a keményítőt. Mikor a tej felforrt, hozzáöntjük a lisztes tejet és folyamatosan kavargatva sűrűre főzzük. A tűzről lehúzva hűlni hagyjuk.  A vajat kihabosítjuk, citromaromával vagy a citromhéjjal. Majd a lehűtött krémet apránként belekeverjük.

A kihűtött tésztára kenjük.
A tejszínt a narancshéjjal ízesítve habbá verjük és a krém tetejére simítjuk.
A hűtőbe tesszük pár órára majd szeletelve kínáljuk.

Szólj hozzá!

A lap tetejére