Főoldal / Desszertek / Tiroli rétes

Tiroli rétes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tiroli rétes

Tiroli rétes

Hozzávalók:

  • 1 cs. mirelit leveles tészta
  • fél kiló túró
  • 1-2 kanál tejföl
  • 30 deka magozott meggy
  • 10 deka zsemlemorzsa
  • kevés olaj
  • 1 tojás sárgája +1a kenéshez
  • 1 citrom leve
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 15 deka cukor
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Amíg a tészta kienged addig elkészítem a töltelékeket.

Az olajat felhevítem és hozzáadom a morzsát. Addig pirítom állandó keverés mellett amíg szép világos barna nem lesz, ekkor 1 deci forró vízzel felengedem és villával szét töröm. Hagyom kihűlni.

A túrót összetöröm, adok hozzá cukrot, tejfölt, tojás sárgáját, egy kevés morzsát 1 kanállal csupán, és 1cs vaníliás cukrot.

A meggyet kimagoztam cukorral megszórtam.

A kiengedett tésztát két felé vágtam és kettő lapot nyújtottam ki belőle.

A meggyet a cukorból kifacsartam és a morzsával összekevertem. Az egyik tészta közepébe tettem a meggyes tölteléket.

A másik közepére a túrósat.

Az egyik oldalát a tésztának felhajtottam, tojással megkentem, a másik oldalát pedig ráhajtottam.

A tetejét tojással lekentem, és 180fokos sütőbe megsütöttem.

Értékeld a receptet

Domján Mária (559 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére