Főoldal / Desszertek / Áfonyás palacsinta

Áfonyás palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Áfonyás palacsinta

Áfonyás palacsinta

Hozzávalók:

  • 30 deka liszt
  • fél liter szódavíz vagy ásvány víz
  • 3 deci tej
  • csipet só
  • 1 egész tojás
  • fél deci langyos étolaj

Tölteléknek:

  • áfonya szemek
  • áfonya lekvár
Elkészítési idő:25 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hozzávalókat csomómentesre kikeverem, a langyos étolajat is belekeverem.
A tésztából egy merőkanálnyit külön veszek, és a cékla lével megszínezem.

A palacsinta tésztát a forró palacsinta sütőbe teszem ,mivel olaj van a tésztájába a sütőt nem kell olajozni, és kis kanállal pettyeket teszek a tésztára a céklás tésztából.

Átfordítom, és mindkét oldalát megsütöm.

Amikor a palacsinták kisültek, áfonya lekvárral megkenem és feltekertem.

Áfonya szemekkel és citromfűvel tálaltam.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére