Főoldal / Sertés ételek / Narancslekváros sült malaccomb lila káposztával krumplival

Narancslekváros sült malaccomb lila káposztával krumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Narancslekváros sült malaccomb lila káposztával krumplival

Narancslekváros sült malaccomb lila káposztával krumplival

Hozzávalók:

  • 40 dkg malaccomb 
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kis lilakáposzta fele
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db alma
  • cukor
  • vörösborecet
  • vörösbor
  • őrölt fekete bors
  • köménymag
  • őrölt piros paprika.
  • 2 db krumpli
  • zsír
  • olívaolaj
  • 1 db narancs 
  • narancslé
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A malaccombot sózom, borsozom, rászórom az apróra vágott fokhagymát, egy nyél nélküli serpenyőben zsíron beteszem az előmelegített sütőbe 180 C fokon sülni.

A krumplit héjában felteszem főni.

Megpucolom, hasábokra vágom, és megforgatom a malachús zsírjában, szórok rá pirospaprikát..

Egy serpenyőben kevés olajon cukrot karamellizálok, beleteszem az aprított hagymát, köménymagot, majd az almát, a legyalult káposztát, locsolok rá borecetet, és párolom.

Amikor majdnem kész, öntök rá vörösbort.

A narancsot meghámozom, a hájáról levágom a fehér részt, darabolom, a húsát is .

Egy serpenyőbe beleteszem a narancsokat, szórok rá cukrot, locsolok rá egy kevés narancslét, és megfőzöm.

Tálaláskor teszek a tányérra két szelet húst, erre narancslekvárt, mellé pedig a káposztát és a krumplit.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére