Kolumbiai krumplileves
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb (v.csirkemell)
- 2 db sárgarépa
- 2 db paszternák(ez el is hagyható!!!!)
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 1 db zeller
- 1 db vöröshagyma
- 3-4 db krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db húsleveskocka
- só
- őrölt fekete bors
- tárkony
- 1 dl tejszín
- 1 pohár tejföl(kicsi)
- petrezselyemzöld
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
2 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A húst kisebb kockákra felvágni. A zöldségeket megpucolni és szintén kisebb darabokra felvágni.
Egy edénybe beletenni a húst és a zöldségeket, az apróra vágott vöröshagymát és a vékonyan felszeletelt fokhagymát, majd felönteni annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Ízlés szerint fűszerezni, majd lassú tűzön félpuhára főzni.
Ezután beletenni a kisebb kockákra vágott krumplit, majd addig főzni a levest, még minden hozzávaló megpuhul.
Amikor már minden megpuhult, állandó keverés mellett belecsorgatni a tejszínt, és az előzőleg egy kis levessel simára kevert tejfölt. Jól kiforralni, és párpercig még együtt főzni.
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a tetejét apróra vágott petrezselyemzölddel megszórni.
Gizi (321 Recept)Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.