Linzerkarika

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Linzerkarika

Linzerkarika

Hozzávalók:

  • 50 deka liszt
  • 20 deka margarin
  • 15 deka cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 cs. sütőpor

A tetejére:

  • 1 tojás
  •  darált dió vagy mandula

A töltelékhez:

  • lekvár
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A linzer tészta alapanyagait összegyúrom, vékonyra kinyújtom, és linzer kiszúróval kiszaggatom.

A felső ( lyukas közepű) lapot, tojással megkenem, és darált dióba vagy mandulába forgatom.

180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütöm.

Amikor kisültek, és kicsit kihűltek, párosával sárgabarack lekvárral összeragasztom.

Porcukorral megszórva tálalom.

A középső lyukakba, cukormázat/fondant is készíthetünk.

Melyet én az alábbi módon készítek:
A porcukrot a vízzel és a színezékkel kikevertem, pár pillanat alatt kicsit felmelegítettem, és a rózsák közepébe tettem.

Ezzel kicsit feldobható, az amúgy sima lekváros linzerkarika.

Értékeld a receptet

Domján Mária (540 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére