Linzerkarika

Linzerkarika

Linzerkarika

Hozzávalók:

  • 50 deka liszt
  • 20 deka margarin
  • 15 deka cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 cs. sütőpor

A tetejére:

  • 1 tojás
  •  darált dió vagy mandula

A töltelékhez:

  • lekvár
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A linzer tészta alapanyagait összegyúrom, vékonyra kinyújtom, és linzer kiszúróval kiszaggatom.

A felső ( lyukas közepű) lapot, tojással megkenem, és darált dióba vagy mandulába forgatom.

180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütöm.

Amikor kisültek, és kicsit kihűltek, párosával sárgabarack lekvárral összeragasztom.

Porcukorral megszórva tálalom.

A középső lyukakba, cukormázat/fondant is készíthetünk.

Melyet én az alábbi módon készítek:
A porcukrot a vízzel és a színezékkel kikevertem, pár pillanat alatt kicsit felmelegítettem, és a rózsák közepébe tettem.

Ezzel kicsit feldobható, az amúgy sima lekváros linzerkarika.

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére