Főoldal / Szárnyas Ételek / Őzgerincformában sült csirkemell

Őzgerincformában sült csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Őzgerincformában sült csirkemell

Őzgerincformában sült csirkemell 1

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell
  • 15 dkg szeletelt bacon
  • 15 dkg reszelt sajt
  • só-bors ízlés szerint
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • 4 ek tejföl
  • 3 ek liszt
  • 2 db tojás
  • forma megszórásához-zsemlemorzsa
  • kenéshez vaj vagy margarin
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk,apró kockákra vágjuk,sózzuk,borsozzuk, picit állni hagyjuk.

Három evőkanál tejfölt elkeverünk a tojásokkal, liszttel, reszelt sajttal (keveset tegyünk félre az aljához) petrezselyemzölddel, majd beleforgatjuk a csirkemell kockákat is.

Az őzgerincformát megkenjük vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával.

Beletesszük a szalonnákat úgy hogy a két vége kilógjon a formából.(és az oldalai egymással kicsit fedésben legyenek – így nem folyik ki belőle a töltelék a formába)

Megtöltjük a csirkemelles töltelékkel, és két oldalt visszahajtjuk a szalonnát a tetejére.

A tetejét megkenjük egy evőkanál tejföllel, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.

Légkeveréses sütőt előmelegítjük 170 fokra.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, rátesszük a formát 40 percig sütjük,majd kiborítjuk a fóliára fejjel lefelé, és 220 fokon még 15 percig sütjük. Amíg a bacon szépen megpirul.

Tetszés szerinti körettel tálaljuk. (burgonya, rizs, saláták)

Az őzgerincformában sült csirkemell egy nagyon finom, és egyszerűen összeállítható étel.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Fodor Emese (6 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére