Főoldal / Desszertek / Madártej II

Madártej II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Madártej II

Madártej II

Hozzávalók:

  • 2 liter tej
  • 15 dkg cukor
  • 5 tojás 
  • 3 evőkanál liszt 
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 vaníliarúd
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, majd a tojásfehérjéket kemény habbá felverjük.

A tejet egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a felhasított vaníliarudat, a kikapart magjait és felforraljuk.

Ha a tej már enyhén forr, egy vizes evőkanál segítségével a kemény fehérjéből habgaluskákat szaggatunk bele. Ha az aljuk megfőtt, óvatosan átfordítjuk őket. Majd ha megfőtt egy szűrőbe kiszedjük a galuskákat.

A tojássárgákat összekeverjük a cukorral és a liszttel, majd folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a forró tejbe. Álladó kevergetés mellett lassú tűzön besűrítjük.

A vaníliasodót egy hőálló tálba öntjük, ráhelyezzük a habfelhőket, majd hűtőbe tesszük.
Ha kihűlt, poharakba szedve hidegen kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:A madártej francia eredetű desszert, ami a meleg nyári napokon felfrissít.

Értékeld a receptet

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére