Főoldal / Levesek / Zöldborsós húsgombócos leves

Zöldborsós húsgombócos leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldborsós húsgombócos leves

Zöldborsós húsgombócos leves

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldborsó
  • 4 közepes db sárgarépa
  • 2 közepes db fehérrépa
  • 1 kis karalábé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 3 l víz
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • só ízlés szerint

A húsgombóchoz:

  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 db tojás
  • 1 ek. a levesnél felaprított, pirított hagymájából)
  • 1 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 1 ek. a levesnél felaprított petrezselyemből)
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 1 késhegynyi füstölt pirospaprika (elhagyható vagy sima pirospaprika is lehet)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A leveshez megpucoljuk és felaprítjuk a zöldségeket: a sárgarépát, a vöröshagymát, a karalábét és petrezselyemgyökeret. Aprítsuk fel a petrezselyemzöldet, amiből tegyünk félre egy evőkanállal a gombócokhoz.

Dinszteljük meg kevés olajon a hagymát, amiből szintén tegyünk félre egy evőkanállal a gombóchoz. Ehhez adjuk hozzá a répát, a karalábét, és ezzel együtt pirítsuk még 5 percig, majd mehet bele a borsó és a petrezselyem is.

A zöldségeket szórjuk meg liszttel, keverjük át és öntsünk hozzá vizet. Ízlés szerint sózzuk meg és addig főzzük, míg meg nem puhulnak a zöldségek.

Készítsük el a húsgombócokat is. A darált húst keverjük össze a tojással, a pirított hagymával, fokhagymával, zsemlemorzsával, petrezselyemmel, majd sózzuk, borsozzuk. Vizes kézzel formázzunk a masszából gombócokat. Ha túl lágy a massza, akkor adjunk hozzá még egy kevés zsemlemorzsát.

Amikor megfőttek a zöldségek, tegyük hozzá a gombócokat is és még 5-10 percig főzzük.

Jó étvágyat kívánok!

Zöldborsós húsgombócos leves 5.00/5 (2 értékelés)

Vass Lászlóné (270 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére