Főoldal / Desszertek / Diós szelet Eta módra

Diós szelet Eta módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós szelet Eta módra

Diós szelet Eta módra

Hozzávalók:

A lapokhoz:

  • 15 db tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 24 dkg liszt
  • 21 dkg darált dió
  • 15 g sütőpor
  • 6 ek. víz

A krémhez:

  • 14 dkg liszt
  • 9 dl tej
  • 3 db tojás sárgája
  • 27 dkg kristály cukor
  • 0,5 dl rum (vagy rumaroma)
  • 22 dkg darált dió
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg margarin
  • 7 dl baracklekvár

A díszítéshez:

  • olvasztott csoki
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáit, a porcukort, és a vizet habosra keverjük.
Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport, a diót, majd lazán beleforgatjuk a fehérjék keményre felvert habját. A lapok hozzávalóiból három lapot sütünk.
Egy 30-40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát 3 részre osztjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-17 perc alatt egyenként készre sütjük a lapokat. Tűpróbát végezzünk!
Mikor langyosra hűltek a lapok, lehúzzuk róluk a sütőpapírt.

A krémhez csomómentesre kikeverjük a lisztet, a tojások sárgájáit, a cukrot és a tej felét. A tej másikfelét felforraljuk, majd beleöntjük a lisztes masszát és kevergetve sűrűre főzzük. Kevergetve kihűtjük.

A vajat alaposan kihabosítjuk csipet sóval, majd a kihűlt krémhez adagoljuk és alaposan összekeverjük. Végül a cukrokat, a diót és a rumot is hozzáadjuk és alaposan eldolgozzuk.

A sütemény összeállítása: Alulra kerül egy diós lap, megkenjük a lekvár felével, erre rákenjük a diós krém felét (előtte vegyünk belőle ki egy keveset, amit majd a sütemény tetejére kenünk), újabb lap, a lekvár maradéka, krém, végül a harmadik lap is rákerül a tetejére.

Tetejére olvasztott csokit csorgatunk, díszítés ízlés szerint a félretett krémmel. Pár órára hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Diós szelet Eta módra 5.00/5 (3 értékelés)

Eta (49 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére