Főoldal / Egytálételek / Sült padlizsán paradicsommal és bivalymozzarellával

Sült padlizsán paradicsommal és bivalymozzarellával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült padlizsán paradicsommal és bivalymozzarellával

Sült padlizsán paradicsommal és bivalymozzarellával

Hozzávalók:

  • 2 közepes padlizsán
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 4-5 ek. olívaolaj
  • bazsalikomlevelek
  • 2 db karikára vágott paradicsom
  • 2 csomag bivalymozzarella szeletekre vágva
  • frissen őrölt bors
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:igen
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Padlizsánokat megmossuk, elfelezzük és a domború részüknél 3-4-szer óvatosan bevágjuk zsebeket készítünk ( csak mélyedéseket vágunk, vigyázzunk, hogy ne vágjuk át teljesen ).

Fokhagymát összekeverjük az olívaolajjal és bemasszírozzuk vele a padlizsánt kívül és a mélyedéseket is. Sózzuk és borsozzuk.

Beletesszük egy sütőformába és 180 fokon légkeveréssel kb. 20 perc alatt elősütjük. Kivesszük a sütőből és mindegyik mélyedésbe egy-egy paradicsomszeletet, mozzarellaszeletet és bazsalikomlevelet nyomunk.

További 10 percig sütjük.

Ízlés szerint meg lehet szórni még egy kis parmezánnal is.

Értékeld a receptet

Edina (8 Recept)

Görög férjemmel és két fiammal Németországban élünk, ezért is kétnyelvü a blogom. Imádok sütni, fözni színte minden szabad percemet a konyhában töltöm. Nagyon szeretem a görög és a mediterrán konyhát.Mint táplálkozási tanácsadó próbálom egyre több emberrel megszeretettni a paleo konyha varázslatos ízvilágát.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére