Hólabda
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A forgatáshoz:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összekeverjük, majd kikent, lisztezett tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük. A kihűlt tésztából pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk.
A lisztet a tejben sűrűre főzzük, majd mikor langyosra hűlt belekeverjük a porcukorral kikevert rámát.
A piskóta korongokat lapjában ketté vágjuk, és a kihűlt krémmel megtöltjük. A sütemények oldalát is bekenjük a krémmel, majd kókuszba forgatjuk.
A csokoládét 2 ek. tejjel megolvasztjuk, és a hólabda tetejére csurgatjuk. Hűtőben kihűtjük, ha rádermedt a csoki, kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
A sütik alját nem kenjük be krémmel, csak a belsejét és az oldalát, hogy a kókusz reszelék rátapadjon.