Főoldal / Egytálételek / Karfiol puffancs

Karfiol puffancs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karfiol puffancs

Karfiol puffancs

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • kb.10 ek. liszt
  • 2 egész tojás
  • frissen őrölt bors
  • szerecsendió
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A karfiolt puhára pároljuk, leszűrjük, és kicsit hűlni hagyjuk. Villával összetörjük, majd fűszerezzük és belerakjuk a tojásokat, és a lisztet. Az egészet alaposan összekeverjük és 15 percig pihentetjük.
Kisebb golyókat formázunk belőle, majd zsemlemorzsába forgatjuk és közepesen forró olajban kisütjük.

Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla.
Ehetjük főételként, de akár hús körete is lehet. Hidegen is finom.

Karfiol puffancs 3.80/5 (5 értékelés)

Laura (56 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére