Főoldal / Torták / Csokoládékrémes mogyorós torta

Csokoládékrémes mogyorós torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Csokoládékrémes mogyorós torta

Csokoládékrémes mogyorós torta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek. liszt
  • 5 ek. cukor
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk. sütőpor

A krémhez:

  • 4 dl habtejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 ek. porcukor
  • 10 dkg mogyorókrém (Nutella)
  • 10 dkg török mogyoró

A tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 ek. vaj (vagy olaj)
  • 5 dkg török mogyoró
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral és a kakaóporral, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül belekeverjük a tojáshabot is. Sütőpapírral bélelt 22 vagy 24 cm-es tortaformába simítjuk és 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. A tortalapot hűlni hagyjuk, majd ketté vágjuk.

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk majd kicsit hűlni hagyjuk. A tejszínt felverjük, és apránként beleforgatjuk a langyosra hűlt csokoládét és a nutellát.

A piskótát megtöltjük a krémmel és megszórjuk a durvára tört mogyoróval.

Az étcsokoládét vízgőz  felett megolvasztjuk. Belekeverjük a vajat és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Megszórjuk mogyoróval és hűtőbe tesszük pár órára.

Szeletelve kínáljuk.

Csokoládékrémes mogyorós torta 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére