Főoldal / Egytálételek / Kocsonya II

Kocsonya II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kocsonya II

Kocsonya II

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertés köröm és bőrke
  • 50 dkg bőrös házi füstölt sonka vagy csülök,
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 2 db cseresznyepaprika
  • 5 dkg zeller
  • 20 dkg sárgarépa
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 3 db babérlevél
  • 1 púpozott evőkanál só
  • 1 evőkanál egész bors
  • 4 liter víz
Elkészítési idő:több mint 2 és fél óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:12 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A füstölt hússal kezdve egy nagy fazék aljára helyezzük a húsokat, rá a bőrt, a megtisztított, keresztben félbevágott sárgarépát, a paprikákat, a hagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, és a zellert. Rátesszük a só felét, majd felengedjük a vízzel.

Nagy lángon feltesszük főn, majd lehabozzuk 2-3 alkalommal és takarékra rakjuk a lángot. Beletesszük a borsot. A tetejéről a zsírt egy kis tálba gyűjtjük, és ezt más ételek elkészítésénél vagy kenyérre kenve, felhasználhatjuk.
2 óra főzés után, óvatosan kiemeljük a zöldségeket, megkóstoljuk a levet,hogy elég sós-e. Leszedjük a maradék zsírt és még másfél órát főzzük.

Lassú mozdulatokkal lemerjük a levet a húsokról, majd kivesszük őket a fazékból. A maradék léhez hozzáöntünk 2 dl hideg vizet, ez elősegíti a lé letisztulását, 10 percet állni hagyjuk és óvatosan a már korábban lemert léhez öntjük.

A húst és a zöldségeket szépen elrendezzük 10-15 mélytányérba és a langyosra hűlt levet rájuk merjük.
6-10 óra elteltével fogyasztható.
A tetejét hintsük meg őrölt pirospaprikával vagy Erős Pistával.
Van aki citromlével leöntve szereti.

Mentés

Értékeld a receptet

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére