Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Tészta ételek / Juhtúrós pirohy

Juhtúrós pirohy

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Juhtúrós pirohy

Juhtúrós pirohy

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1/2  kávéskanál só
  • 100-150 ml langyos víz
  • 1 ek.olvasztott vaj
  • 1 tojás

A töltelékhez:

  • 1 csomag juhtúró (100g)
  • 2 db közepes méretű burgonya
  • 2-3 ek. tejföl
  • apróra vágott snidling (elhagyható)
  • só, bors (ízlés szerint)

A tálaláshoz:

  • tejföl
  • húsos szalonna (kolozsvári vagy császár)
  • snidling
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Elkészítjük a tölteléket. A krumplit héjában sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt leszűrjük, megpucoljuk és a juhtúróval valamint a tejföllel kikeverjük. Hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Fontos, hogy a tészta állaga könnyen gyúrható legyen.
A tésztát 2mm vastagságúra nyújtjuk, óvatosan lisztezve, mert ha túl lisztes lesz nem fog összetapadni a töltés után.

Köröket szaggatunk a tésztából, majd mindegyik közepére egy-egy púpos kávéskanál tölteléket halmozunk. Félbehajtjuk a tésztát, és a széleit ujjal majd villával összenyomkodjuk. (használhatunk hozzá derelye készítőt is)
Ha nem ragad eléggé a széleit összehajtás előtt ujjal megvizezzük.
Lisztezett tálcára helyezzük a kész tésztabatyukat, vigyázva hogy ne érjenek egymáshoz.

A szalonnát apróra vágjuk, és egy serpenyőben lepirítjuk. A szalonna pörcöket kivesszük a kisült zsírból.

Egy fazékban sós vizet melegítünk, majd a lobogó vízbe 5-10 derelyét teszünk, melyeket addig főzünk, míg fel nem úsznak a felszínre.

Leszűrjük, a kisült szalonnazsírra tesszük és elkeverjük vele.

Tejföllel meglocsolva, a szalonnapörccel és snidlinggel megszórva kínáljuk.

Mentés

Mentés

Juhtúrós pirohy 5.00/5 (6 értékelés)

Marcsi (650 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére