Főoldal / Tészta ételek / Liptói sodrott tészta brindzával

Liptói sodrott tészta brindzával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Liptói sodrott tészta brindzával

Liptói sodrott tészta brindzával

Hozzávalók:

  • 30 dkg rétesliszt
  • csipet só
  • víz amennyit felvesz
  • ízlés szerint friss liptói brindza (20-25 dkg)
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg vaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk.Hozzáadjuk a sót és annyi vizet, hogy csipetkéhez hasonló keménységű tésztát kapjunk. Majd összegyúrjuk, és nem túlságosan vékonyra kinyújtjuk.
Szélesebb csíkokra vágjuk majd tetszés szerinti hosszúságú metéltekre vágjuk fel. Minden egyes metéltet kisodrunk.

A sós vizet feltesszük forrni, és a sodrott tésztát kifőzzük. Amikor feljönnek a víz tetejére, kiszedjük és leszűrjük.

A brindzához a vajat és a tésztát hozzátesszük és összekeverjük.
A szalonnát összevágjuk és megpirítjuk. Tálaláskor a tésztára halmozunk belőle.
Nagyon finom egyszerű étel.
Jó étvágyat kívánok!

Liptói sodrott tészta brindzával 4.50/5 (2 értékelés)

Izabela Ráczová (59 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére