Főoldal / Desszertek / Epres kocka

Epres kocka

Epres kocka

Epres kocka

Hozzávalók:

  • 1 cs leveles tészta
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 2 cs vaníliás cukor
  • porcukor (ízlés szerint)
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 40 dkg eper
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A leveles tésztát vágjuk fel 6 egyforma darabra. Ezután a tészta szélétől kb. 1,5 cm-re éles késsel vágjuk körbe a tésztát. (vigyázzunk hogy ne vágjuk át teljesen a tésztát!!!)

Ezután tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kicsit távolabb a tésztát, majd mindegyik közepét villával néhány helyen, böködjük meg.

Helyezzük be előmelegített forró sütőbe, majd süssük szép pirosra. (én légkeverésnél 180 fokon sütöttem)

A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki teljesen mielőtt megtöltenénk a krémmel. (amennyiben sütés közben mégis felpúposodna a tészta közepe, akkor óvatosan nyomjuk le)

A mascarponét keverjük jó krémesre az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, a tejszínnel, a citrom levével és reszelt héjával.

A teljesen kihűlt tésztákba kanalazzuk bele a mascarponés krémet, majd rakjuk ki a tetejét félbevágott eperszemekkel.

Tipp / megjegyzés:
A krémmel megtöltött, és eperrel kirakott tésztát rögtön tálaljuk.

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére