Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Kókuszhabos tekercs

Kókuszhabos tekercs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kókuszhabos tekercs

Kókuszhabos tekercs

Hozzávalók:

  • 450 g liszt 
  • 250 g vaj, vagy margarin 
  • 4 tojás sárgája 
  • 3 evőkanál cukor 
  • 20 g élesztő 
  • 4 evőkanál tej 
  • 2 evőkanál tejföl 
  • csipet só 

Töltelékhez:

  • 4 tojás fehérje 
  • 300 g porcukor 
  • 100 g kókuszreszelék
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az élesztőt langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk.

A vajat a liszttel, cukorral, sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojássárgákat és a tejfölt, majd tésztát gyúrunk belőle. A tésztát 3 részre osztjuk és a hűtőbe tesszük amíg a habot elkészítjük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük.

A tojásfehérjéből a cukorral vízgőz felett kemény habot verünk. A gőzről levéve beleforgatjuk a kókuszreszeléket.

A tésztákat egyesével,lisztezett deszkán vékony, téglalap alakúra nyújtjuk és a krém egyharmadával  mindegyiket megkenjük. Óvatosan rúdba feltekerjük (mint a bejglit) és kb. 1-1,5 cm-es csigákat vágunk belőle.  A kókuszhabos csigákat a sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk kellő távolságra egymástól.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 13 percig sütjük. Vigyázzunk, hogy nehogy megbarnuljon, de azért átsüljön.

Porcukorral meghintve kínáljuk.

A kókuszhabos tekercs finom vendégváró sütemény.

Tipp / megjegyzés:
Kókuszreszelék helyett akár darált dióval, mogyoróval is elkészíthetjük.

Kókuszhabos tekercs 5.00/5 (1 értékelés)

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére