Elmentem!Burgonyás palacsinta
Hozzávalók:
- 40 dkg burgonya
- 25 dkg liszt
- pici só
- 3 tojás
- 4 dl tej
- 2-3 dl szódavíz
- porcukor
- őrölt fahéj
- olaj
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
0-500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A héjában megfőzött burgonyát meghámozzuk, áttörjük. Összedolgozzuk a sóval, tojással, és apránként hozzákeverjük a lisztet, a tejet, és a szódát.Habverővel palacsinta állagú masszát keverünk belőle.
Kiolajozott, felforrósított palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.
Fahéjas porcukorral meghintve, szalvétaszerűen összehajtva bármilyen gyümölccsel megszórva kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Csak annyi szódát tegyünk hozzá hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk.Ez függ a liszt, és a burgonya állagától, ezért ne öntsük bele a összes szódát, hanem csak adagoljuk apránként a kívánt állag eléréséig.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!