Fehér csokis-mogyorós piskóta
Hozzávalók:
- 7 dkg vaj
- 20 dkg fehér csokoládé
- 12 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 rúd vanília
- 15 dkg liszt
- 1/2 kiskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 5 dkg étcsokoládé apróra törve
- 1 marék török mogyoró durvára törve
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
8 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A vajat és a fehér csokit mikróban alacsony fokozaton összeolvasztjuk. (ezt végezhetjük vízgőz felett is)
A cukrot kikeverjük a tojással, hozzáadjuk a vanília kikapart magját, majd az olvasztott fehér csokis vajjal összedolgozzuk.
A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a sütőport. Hozzákeverjük a tojásos-csokis masszát és simára dolgozzuk. Beleforgatjuk az apróra tördelt étcsokit és a mogyorót, majd egy sütőpapíros formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Kockákra vágva kínáljuk.
lelekkonyha.blogspot.hu
Lélekkonyha (187 Recept)Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...