Főoldal / Levesek / Paradicsomos burgonyaleves

Paradicsomos burgonyaleves

Paradicsomos burgonyaleves

Paradicsomos burgonyaleves

Hozzávalók:

  • 20 dkg debreceni kolbász
  • 1 kg burgonya
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 zellerlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5-6 db paradicsom
  • 2 db sárga paprika
  • Őrölt bors ízlés szerint
  • Ételízesítő ízlés szerint
  • Só ízlés szerint
  • 1 tk. darált, házi paprikakrém

A rántáshoz:

  • 1 kanál zsír
  • 2 ek finomliszt
  • 1 csokor vágott petrezselyem zöldje
  • 1 tk piros paprika

Levesbetét:

  • 5 dkg csigatészta
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. Karikákra vágjuk, a burgonyát kockákra.
1/2 liter vízben feltesszük főni a sárga és a fehérrépát, valamint a hagymákat. Sózzuk, rászórjuk a fűszereket, és hozzáadjuk a paprikakrémet.
Félpuhára főzzük.

A hagymákat kivesszük a levesből (kidobjuk), ezután felöntjük kellő mennyiségű vízzel.
Amikor felforrt, beletesszük a burgonyát, a félbe vágott paradicsomot, paprikát és a debreceni kolbász karikákat.

Amikor minden megpuhult, a felolvasztott zsírra tesszük a finomra vágott petrezselyem zöldet. Kissé áthevítjük, rászórjuk a lisztet és zsemle színű rántást készítünk.
Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk piros paprikával, felöntjük vízzel és csomómentesre keverjük.
A leveshez adjuk, elkeverjük és felforraljuk.

Beletesszük a csiga tésztát, ahogy megpuhult kész a levesünk.

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére