Főoldal / Desszertek / Gesztenyés meggyes keksztekercs

Gesztenyés meggyes keksztekercs

Gesztenyés meggyes keksztekercs

Gesztenyés meggyes keksztekercs

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg háztartási keksz-darált
  • 4 dkg kakaópor
  • 20 dkg cukor
  • 1 db vanília rúd kikapart magja
  • 3 dl tej
  • 2 tk rum

A töltelékhez:

  • 20 dkg gesztenye massza
  • 7 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tk rum
  • 20 dkg meggy befőtt-magozott
  • 6 dkg kókuszreszelék
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztához a kekszet összeforgatjuk a cukorral, vaníliával, kakaóval, rummal és a tejet hozzáadva tésztává formázzuk, majd ketté vesszük.
A töltelékhez a felengedett gesztenye masszát összekeverjük a cukorral, a vajjal, és a rummal.

Kinyújtjuk az egyik adag tésztát egy sütőpapíron, majd rákenjük a töltelék felét és rászórjuk a lecsepegtetett meggy felét.
A hosszanti oldalánál fogva feltekerjük, majd a papírra kókuszreszeléket szórunk amin a tekercset néhányszor áthengergetjük.

A másik adag tésztát is így készítjük el. Alufóliába csomagolva éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Hidegen könnyen szeletelhető, mutatós és finom sütemény.

Tipp / megjegyzés:
Akár ajándékba is adható szép csomagolásba öltöztetve.

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére