Hal a tortám
Hozzávalók:A muffinhoz:
A kis tortához:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A muffin formákat kibéleljük papírkapszlikkal. A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
A puha vajat a tojással és az eritrittel alaposan elkeverjük, majd hozzákeverjük a kávét és a tejet. Végül beleforgatjuk a sütőporral elvegyített rizslisztet is.
Mindegyik muffin kapszliba egy-egy evőkanálnyi tésztát kanalazunk, majd egy-egy kocka csokit teszünk, végül a maradék masszával befedjük.
20 perc alatt légkeverés mellett megsütjük, és hagyjuk kihűlni őket.
Amíg sülnek elkészítjük a piskóta tésztát, hogy gyorsan a muffin után be is tolhassuk a forró sütőbe. A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk, a cukrot és a tojások sárgáját is, majd óvatosan a lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsiben három kb 15 cm átérőjű kör alakú piskótát sütünk. (Természetesen formában is süthető, de nekem nincs akkora tortakarikám). Légkeveréssel, 180 fokon 8 percig alatt megsülnek.
Amíg sül a piskóta, a robotgépet is munkába állítjuk: a puha vajat a porcukorral habosra kevertetjük, végül hozzáadjuk a kakaóport is és összekeverjük vele. Ezzel a krémmel megtöltjük a piskótalapokat, érdemes 1-2 órát hűteni, majd ketté vágjuk.
A hal feje, és farka lesz a kis torta, a testét pedig a muffinok adják ki.
Végül ízlés szerint ételszínezékkel megfestett felvert tejszínhabbal díszítjük.
Tipp / megjegyzés:
Karácsonykor már pedig kell enni halat….!