Főoldal / Szárnyas Ételek / Gombás csirkemell

Gombás csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gombás csirkemell

Gombás csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 kiló csirkemell
  • 25 deka gomba
  • 3 deci tejföl
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél deci étolaj
  • 15 deka reszelt sajt
  • só bors
  • 1 tojás sárgája
  • olaj a sütéshez
  • liszt
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A húst megmosom szeletelem sózom borsozom a lisztbe forgatom és olajban jól átsütöm.

Amikor kisültek akkor egy hőálló tálba, vagy bármilyen sütőedénybe egy más mellé lerakom őket.

A hagymát apróra szeletelem, és a féldeci olajon üvegesre párolom. Hozzáadom a fokhagymát és a darabolt gombát amit szintén megpárolok, majd amikor megpuhult, a hús szeleteken eloszlatom.

A tejfölt egy tojás sárgájával kikeverem és a gombás húst befedem vele.

A reszelt sajttal jól megszórom a tetejét, majd alufóliával lefedem az edényt és addig sütöm amíg a sajt a tetején megolvad.

Ekkor az alufóliát leveszem, és kicsit fedő nélkül pár percig még sütöm, amíg a sajt csöppet megpirul.

Sült burgonyával és rizzsel tálaltam.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére