Főoldal / Sertés ételek / Sertésmáj makói módon sült krumplival

Sertésmáj makói módon sült krumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sertésmáj makói módon sült krumplival

Sertésmáj makói módon sült krumplival

Hozzávalók:

  • 45 dkg sertésmáj
  • 1 fej nagy vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 db közepes krumpli
  • petrezselyem
  • chili paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • olíva olaj
  • liszt
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:3 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A krumplit héjában felteszem főni, a májat megmosom, 3 szeletre vágom, borsozom. A hagymát karikákra vágom, lisztbe mártom. A fokhagymát apróra vágom.

Egy serpenyőben megpirítom a hagymát, félreteszem.

A krumplit megpucolom, a serpenyőbe szeletelem, locsolok rá olajat, sózom, borsozom, megsütöm. Szórok rá paprikát, apróra vágott petrezselymet és petrezselyem fokhagyma fűszerkeveréket.

A májat grillserpenyőben olíva olajon apróra vágott fokhagyma kíséretében mindkét oldalán megsütöm, kb. 12 percig, úgy, hogy kívül kérges, belül omlós legyen.

Tálaláskor teszek a tányérra 1 szelet májat, sózom, szórok rá piros paprikát, halmozok rá a sült hagymából, és mellé teszem a sült krumplit. Díszítem a chilipaprikával.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére