Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Desszertek / Vendégváró sós-sajtos rudak

Vendégváró sós-sajtos rudak

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vendégváró sós-sajtos rudak

Vendégváró sós-sajtos rudak

Hozzávalók:

  • 35 dkg reszelt sajt (lehet többféle is)
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg liszt
  • 3 tojás sárgája (dupla adaghoz elég az 5 sárgája)
  • 4 gerezd fokhagyma (nagyobb)
  • 1-1 teáskanál sütőpor, és só
  • 1-1 mokkáskanál pirospaprika, és őrölt bors
  • 1/2 dl tej, a tetejét megkenni
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A puha margarint, elmorzsoljuk a sütőporral elkevert liszttel. Hozzáadunk 25 dkg reszelt sajtot, a tojások sárgáját, a sót, a paprikát, a fokhagymát, és a borsot. Addig gyúrjuk, amíg összeáll. Lisztes kézzel nagy cipóvá formázzuk és folpackba csomagolva egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.

Másnap kivesszük, kicsit átgyúrjuk, és lisztezett deszkán 2 mm-esre kinyújtjuk. A tetejét tejjel lekenjük, majd megszórjuk a maradék 10 dkg reszelt sajttal.

Derelyemetélővel vékony rudakat vágunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.180 fokra előmelegített sütőben szép aranyszínűre sütjük. (Ebből az adagból 4-6 tepsivel lesz).

Finom vendégváró sós sütemény.

Vendégváró sós-sajtos rudak 4.00/5 (3 értékelés)

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére