Főoldal / Vegetáriánus / Spenótos ricottás gombóc

Spenótos ricottás gombóc

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Spenótos ricottás gombóc

Spenótos ricottás gombóc

Hozzávalók:

  • 20 dkg spenót
  • 15 dkg ricotta
  • egy marék petrezselyemzöld
  • 10-12 dkg liszt
  • 1 db tojás (nagy)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sajt (nálam gouda)
  • szerecsendió
  • őrölt bors
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A spenótot forrásba lévő vízbe tenni, és 2-3 percig főzni. Ezután leszűrni, lecsepegtetni, majd kinyomkodni belőle a vizet.

Az alaposan kinyomkodott spenótot, és a petrezselyemzöldet nagyobb darabokra felvágni.

Egy tálba beletenni a ricottát, majd hozzáadni az összevágott spenótot, a petrezselyemzöldet, belenyomni a fokhagymagerezdeket, ízlés szerint sózni, megszórni őrölt borssal, szerecsendióval, és villával alaposan összekeverni.

Ezután beleütni az egész tojást, hozzáadni a lisztet, és kézzel formázható masszává összegyúrni. (ha túl lágy lenne a massza, akkor még lisztet adhatunk hozzá)

A masszából vizes kézzel diónyi gombócokat formálni, majd egy tálcára helyezve kb. 30 percre a hűtőbe tenni pihentetni.(én 15 percre a fagyasztóba tettem be, hogy kissé megdermedjen)

Egy edénybe enyhén sós vizet forralni, majd belehelyezni a gombócokat. Megvárni még feljönnek a víz tetejére, és ettől számítva kb. 2 percig főzni.
Ezután szűrővel kiemelni a vízből, jól lecsepegtetni, majd tálalásig melegen tartani.

Tipp / megjegyzés:
Tálalhatjuk reszelt sajttal megszórva, tejföllel megcsorgatva, ízlés szerint salátával, vagy éppen sajtmártással. (én sajtmártással, és olívaolajjal meglocsolva tálaltam)

Spenótos ricottás gombóc 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére