Sárgabarackos lepény
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- 5 dkg dió
- 5 dkg csokoládé
- 1 ek. rum
- A tetejére felezett sárgabarack és porcukor a szóráshoz.
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
8 főre |
Glutén mentes: |
nem |
Nehézség: |
Normál |
Laktóz mentes: |
nem |
|
Elkészítés:
Az olvasztott vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal habosra keverjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a vajas keverékhez adjuk.
Hozzákeverjük a darabolt diót és csokoládét és a rumot.
Egy kivajazott tepsibe simítjuk, majd elhelyezzük rajta a felezett barackokat.
200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. (gázsütő 3. fokozat)
Tálalás előtt porcukorral meghintjük.
Marcsi (681 Recept)Üdvözöllek kedves látogató.
Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója.
Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.