Főoldal / Torták / Vaníliakrémes torta

Vaníliakrémes torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vaníliakrémes torta

Vanília torta 4

Hozzávalók:

A tortalaphoz:

  • 4 tojás
  • 10 ek. víz
  • 30 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

A krémhez:

  • 3 tojás sárgája
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 1 dkg zselatin
  • 1/2 rúd vanília
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tejszín

A díszítéshez:

  • gyümölcsök
  • szeletelt mandula
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a sütőporos lisztet. A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
160-180°C fokon tűpróbáig sütjük.
Majd hagyjuk kihűlni.

A tejet a felhasított vaníliával felforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni és leszűrjük.

A zselatint vízben feloldjuk a tasakon lévő utasítás szerint.

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt vaníliás tejet. Vízfürdőben, állandó kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.

Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a zselatint és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a kihűlt krémhez adjuk.

A piskótát két vagy három lapba vágjuk, majd arányosan elosztva megkenjük őket a krémmel.
Jusson az oldalára és a tetejére is.

Gyümölcsökkel, mandulaforgáccsal díszítjük.

Vaníliakrémes torta 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére