Vaníliakrémes torta
Hozzávalók:A tortalaphoz:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a sütőporos lisztet. A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
160-180°C fokon tűpróbáig sütjük.
Majd hagyjuk kihűlni.
A tejet a felhasított vaníliával felforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni és leszűrjük.
A zselatint vízben feloldjuk a tasakon lévő utasítás szerint.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt vaníliás tejet. Vízfürdőben, állandó kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.
Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a zselatint és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a kihűlt krémhez adjuk.
A piskótát két vagy három lapba vágjuk, majd arányosan elosztva megkenjük őket a krémmel.
Jusson az oldalára és a tetejére is.
Gyümölcsökkel, mandulaforgáccsal díszítjük.