Házi vaníliás karika
Hozzávalók:A tésztához:
A mázhoz:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és alaposan összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk, és 1 órát a hűtőben pihentetjük.
A hűtőből kivett tésztát átgyúrjuk, és lisztezett deszkán 7 mm vastagra kinyújtjuk. Linzer szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk.
200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
a csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd megmártjuk benne a kihűlt vaníliás karikák alját. Rácsra téve hagyjuk megdermedni, majd pléhdobozba tesszük. Tea, kávé, mellé de magában is kiváló.
Tipp / megjegyzés:
Tej és étcsokoládéba is márthatjuk.
Beküldő: Maja