Főoldal / Levesek / Édesköményes paradicsomleves

Édesköményes paradicsomleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Édesköményes paradicsomleves

Édesköményes paradicsomleves

Hozzávalók:

  • 1 db édesköménygumó
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db krumpli
  • 20 dkg paradicsom (v. konzerv paradicsom)
  • 5 dl csirkealaplé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 2 dl tejszín
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az édesköménygumót vékonyan szeleteljük fel, a vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A krumplit és a paradicsomot vágjuk kisebb kockákra.

Egy edénybe melegítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el párolni. Egy-két perc után, adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt édesköményt, a krumplit, és a fokhagymát, majd 10 percig többször megkeverve, pároljuk együtt a zöldségeket. Ezután adjuk hozzá a paradicsomot, és pár percig pároljuk tovább.
Végül öntsük fel a csirkealaplével, (ha nincs alaplevünk akkor leveskockát oldjunk fel vízben) ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd forraljuk fel. Ezután vegyük kisebb lángra, és főzzük puhára a zöldségeket.

Amikor a leves készre főtt, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Kicsit még tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett, csorgassuk bele a tejszínt. Kevergetve forraljuk fel, de főzni már nem kell.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor kínálhatunk mellé frissen kisült kenyeret. Én csak  magában tálaltam, de úgy is nagyon finom volt.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére