Főoldal / Egytálételek / Brassói káposzta

Brassói káposzta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Brassói káposzta

Brassói káposzta

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej káposzta
  • 0,5 kg sertéscomb
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 ek paradicsom püré
  • só, bors,
  • majoranna
  • piros paprika
  • 0,5 dl olaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A hagymát, fokhagymát felkockázzuk. A szalonnát és a húst csíkokra vágjuk. A káposztát vastagabb szeletekre gyaluljuk.

Kisütjük a szalonna zsírját és megfonnyasztjuk rajta a hagymákat. Piros paprikát szórunk rá, elkeverjük és beletesszük a húst. Nagy lángon addig kevergetjük, amíg kifehéredik.

Beleszórjuk a fűszereket. Hozzáadjuk a paradicsom pürét is. Fedő alatt addig pároljuk, amíg a leve besűrűsödik és a hús megpuhul. A káposztát megpároljuk az olajon. Hozzákeverjük a húst és tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Olyan ételt akartam főzni, amit a paleo étrendet kedvelő lányom is nyugodtan megehet.

Értékeld a receptet

kricsu (43 Recept)

Szeretek főzni, szeretek a főzős oldalakon új dolgokat tanulni.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére