Főoldal / Desszertek / Kakaós palacsinta trópusi gyümölcsökkel

Kakaós palacsinta trópusi gyümölcsökkel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Kakaós palacsinta trópusi gyümölcsökkel

Kakaós palacsinta trópusi gyümölcsökkel

Hozzávalók:

A palacsintatésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 3,5 dl tej
  • 1,5 dl szódavíz
  • 2 db tojás
  • 2 ek. kristálycukor
  • 2 dkg keserű kakaópor
  • 3 ek. olaj

A sütéshez:

  • olaj

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 3 ek. porcukor
  • 1-2 narancs reszelt héja (ízlés szerint)

A töltelékbe:

  • 2 db narancs
  • 2 db kivi
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, habverővel simára dolgozzuk. Majd félretesszük és 30 percig pihentetjük ezalatt kicsit sűrűsödni fog. Kiolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat a szokásos módon.

Elkészítjük a krémet. A mascarponet kikeverjük a porcukorral majd hozzáadjuk az enyhén felvert tejszínhabot a narancs reszelt héját és együtt krémesre keverjük.

A narancsos mascarpone krémet habzsákba töltjük. A palacsintákat tetszés szerint hajtogatva megtöltjük a krémmel, és a felszeletelt kivivel és narancs gerezdekkel. Porcukorral megszórva, gyümölcsökkel díszítve kínáljuk.

Értékeld a receptet

Marcsi (620 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére