Főoldal / Birka / Marha / Hússal töltött lángos

Hússal töltött lángos

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hússal töltött lángos

Hússal töltött lángos

Hozzávalók:

(A megmaradt marhapörkölt újrahasznosítása)

A lángostésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 kk. cukor
  • 4 púpozott ek. kefir (de lehet tejföl vagy joghurt is)
  • 1 tk. só

A töltelékhez:

  • maradék pörkölthusi minimális szafttal (kb. 1 nagy merőkanálnyi) – nálam most marhából
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • 15 dkg reszelt sajt

A sütéshez:

  • olaj
  • A tálaláshoz: (elhagyható)
  • tejföl
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk az élesztőt felfutni (kb. 15 perc).

A sót elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk az élesztős tejet és a kefirt. Alaposan kidagasztjuk, majd lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.

Közben készítsük el a tölteléket.

A maradék hideg pörkölthusit egy éles késsel vágjuk fel apróra majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet. (ha szükségesnek érezzük ízesítsük még sóval, borssal)

Az időközben megkelt tésztát, enyhén lisztezett deszkán kb. 4-3 mm vastagra kinyújtjuk. Négyzeteket vágunk belőle (10×10cm). Mindegyik négyzet közepre teszünk egy kanállal a töltelékből, megszórjuk a reszelt sajttal, és feltekerjük. A 2 végét nedves kézzel összecsípjük. Konyharuhával letakarjuk, és még 15 percet hagyjuk pihenni.

Nem túl forró olajban fedő alatt szép világosra sütjük. (Fordítsuk meg félidőben, hogy mindenhol egyformán megsüljön.)

Papírtörlőre szedve hagyjuk, hogy az olaj lecsepegjen róla.
Ízlés szerint magában, vagy tejföllel a tetején kínáljuk.

Hússal töltött lángos 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére