Főoldal / Kelt tészták / Házi szezámmagos zsemle

Házi szezámmagos zsemle

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Házi szezámmagos zsemle

Házi szezámmagos zsemle

Hozzávalók:

  • 10 dkg rétesliszt
  • 1 dkg só
  • 5 dkg élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 1 ek. olaj
  • 1 egész tojás
  • fél dl tej
  • 1 dl víz
Elkészítési idő:2 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A fél dl langyos tejben, cukor, és  egy evőkanál liszt hozzáadásával felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalóval együtt, (és annyi vízzel amennyit felvesz) bedagasztjuk a tésztát. Akkor jó a tésztánk ha a felülete teljesen sima. Megkenjük langyos olajjal, még egyszer átgyúrjuk, és letakarva, langyos helyen egy órát kelni hagyjuk.

A megkelt tésztát egyenlő darabokra vágjuk és kigömbölyítjük. A zsemléket egy sütőpapírral bélelt lemezre rakjuk, és ismét lekenjük langyos olajjal. Megszórjuk szezámmaggal, és még fél órát kelesztjük.

A szezámmagos zsemléket 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Tipp / megjegyzés:
A cukrot én mindig kihagyom belőle csak a kovászhoz teszek, hogy megkeljen.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére