Főoldal / Sertés ételek / Sertéssült lábasban sütve

Sertéssült lábasban sütve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sertéssült lábasban sütve

Sertéssült lábasban sütve

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertéscomb
  • 2 fej fokhagyma 
  • 1 kanál só 
  • 1 kávéskanál őrölt bors 
  • 1 mokkáskanál köménymag 
  • 50 dkg zsír
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A fokhagymát megtisztítjuk. A húst befűszerezzük.

A sertéscombot egy lábasba tesszük a fokhagymával, zsírral és a köménymaggal. Annyi vizet öntünk rá, hogy félig ellepje és fedő alatt el kezdjük főzni. Ha a vizet kezdi elfőni azt folyamatosan pótoljuk, amíg a hús puhulni kezd.
Amint a víz teljesen elpárolog róla, szép pirosra sütjük.

Köretnek petrezselymes burgonyát, burgonyapürét vagy /mint én most/ „tejbensült” burgonyát készíthetünk mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Sertéssült lábasban sütve 4.17/5 (12 értékelés)

Kautz József (366 Recept)


3 Hozzászólások

  1. arachnofobia

    A húst egészben kell a lábosba tenni, és csak tálaláskor kell szeletelni, vagy már nyersen fel kell szeletelni?
    köszi

  2. arachnofobia

    Köszi szépen.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére