Főoldal / Desszertek / Rizskoch

Rizskoch

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rizskoch

Rizskoch

Hozzávalók:

  • 250 g rizs
  • 1 l tej
  • 200 ml víz 
  • 1 csipet só 
  • 150 g kristálycukor 
  • 1 db citrom reszelt héja 
  • 2 db vaníliás cukor
  • 5 db tojássárgája 
  • 5 db tojásfehérje 
  • 2 púpozott teáskanál liszt
  • 50 g vaj
  • mazsola ízlés szerint

A tepsihez:

  • vaj
  • zsemlemorzsa
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

2 dl ízesítetlen vízben lassú tűzön gyakori kevergetés mellett előfőzzük a rizst. Majd felöntjük a tejjel amivel tovább főzzük. Amikor már jól felszívta a tejet akkor beletesszük a citromhéjat és a csipet sót. Lefedjük és hagyjuk langyosra hűlni.

A kétféle cukrot kikeverjük az olvasztott (de nem meleg) margarinnal, a tojások sárgájával és a liszttel. A tojásos keveréket a rizshez adjuk és elkeverjük. A tojásfehérjét jó keményre felverjük és óvatosan a rizses masszába forgatjuk.

Kivajazott és morzsával meghintett formába öntjük. (ízlés szerint mazsolát is keverhetünk a masszába)

Előmelegített sütőben 200 fokon 40 perc alatt megsütjük. Addig míg szép sült színt nem kap. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült – e.

Porcukorral meghintve, finom házi lekvárral kínáljuk.

Értékeld a receptet

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére