Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Habos diós kifli

Habos diós kifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Habos diós kifli

Habos diós kifli

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 1 ek. porcukor
  • 3 tojássárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej

A töltelékhez:

  • 3 ek. baracklekvár
  • 3 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 2 marék durvára vágott, vagy darált dió
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lisztet, a puha vajat, a porcukrot és a tojássárgájákat egy tálba tesszük.

Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, majd hozzáadjuk a liszthez. Nem kell felfuttatni az élesztőt. Összedolgozzuk. Puha tésztát kapunk, amit összegyúrás után a hűtőbe tesszük minimum 1 órára, folpackba csomagolva.

A tojások fehérjéből gőz fölött kemény habot verünk a cukorral. Akkor jó, amikorra kb. 40-50 fokos lesz a hab.

A tésztából 3 cipót formálunk, és egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra. A tésztát lekenjük 1 evőkanál házi baracklekvárral. Erre kerül a tojáshab 1/3 része. Elsimítjuk rajta, megszórjuk a hab tetejét durva vagy darált dióval, és a hosszabbik felénél feltekerjük.

Egy nagyobb pogácsaszaggató segítségével félholdakat szaggatunk belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, és 15 percig pihentetjük. A másik két cipót ugyanígy készítjük el.

200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.

Amikor langyosra hűlt, porcukorral megszórjuk.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére