Citromos csirkemártás krumpligombóccal
Hozzávalók:Krumpligombóchoz:
Mártáshoz:
|
|
Elkészítés:
A nyers krumplit lereszeljük kis lyukú reszelőn, hagyjuk állni, és a felesleges vizet leöntjük róla.
A főtt krumplit összetörjük, összekeverjük a nyers krumplival sózzuk, és beletesszük a petrezselyemzöldet, az ételízesítőt majd annyi liszttel keverjük össze, hogy olyan masszát kapjunk, ami nem esik szét.
Közepes méretű gombócokat formázunk, és forrásban lévő vízben kifőzzük. (ez nem fogy el egyszerre ami marad felolvasztott vajjal meglocsolom és lefagyasztom mikor fogyasztani szeretném gőz fölött melegítem vagy mikróban) (előző este kiveszem a fagyról)
Megfőzőm a csirkecombokat sóval borssal és a leveskockával. Kiszedem a levesből és apróra vágom.
A hagymát olajon megdinsztelem beleteszem az apróra vágott főtt húst petrezselyemzöldet citromlevet (ízlés szerint) megszórom egy nagy kanál liszttel és a húslevével feltöltöm (ki milyen hígan szereti) ízlés szerint sózom borsozom.
A krumpligombócokkal tálalom!!!!