Almás kekszes meggyes csoda
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az almát lereszeljük és 8 dkg cukorral összefőzzük.
Mikor a leve elpárolgott belekeverünk 1csomag vaníliás pudingot és összefőzzük.
A meggyet kimagozzuk, és 8dkg cukorral összefőzzük, majd hozzáadom a másik pudingot.
A zselatint beáztatjuk és lassú tűzön addig melegítjük,míg feloldódik. (nem forraljuk fel!!!)
A meggyhez vegyítjük , félretesszük hűlni.
Kikavarjuk a mascarponét a vaníliás cukorral,majd hozzákeverjük a habbá vert tejszínt.
A tortagyűrűt egy tortatálra helyezzük és kirakjuk az alját az alábbi sorrendben:
“keksz – alma – mascarpone krém – keksz – meggyes krém – mascarpone krém” … ezt még egyszer megismételjük a mascarpone krémmel fejezzük be.
A tetejét pirított mandulával megszórjuk. (lehet , dióval ,mogyoróval)