Főoldal / Torták / Almás kekszes meggyes csoda

Almás kekszes meggyes csoda

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás kekszes meggyes csoda

Almás kekszes meggyes csoda

Hozzávalók:

  • 1  kg alma
  • 25-30 db háztartási keksz
  • 30 dkg meggy vagy(1 nagy üveg kompót)
  • 16 dkg cukor
  • 400 ml tejszínhab
  • 20 dkg mascarpone
  • 2  csomag vanillincukor
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 2 db lapzselatin
  • mandula
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Az almát lereszeljük és 8 dkg cukorral összefőzzük.

Mikor a leve elpárolgott belekeverünk 1csomag vaníliás pudingot és összefőzzük.

A meggyet kimagozzuk, és 8dkg cukorral összefőzzük, majd hozzáadom a másik pudingot.

A zselatint beáztatjuk és lassú tűzön addig melegítjük,míg feloldódik. (nem forraljuk fel!!!)

A meggyhez vegyítjük , félretesszük hűlni.

Kikavarjuk a mascarponét a vaníliás cukorral,majd hozzákeverjük a habbá vert tejszínt.

A tortagyűrűt egy tortatálra helyezzük és kirakjuk az alját az alábbi sorrendben:

“keksz – alma – mascarpone krém – keksz – meggyes krém – mascarpone krém” … ezt még egyszer megismételjük a mascarpone krémmel fejezzük be.

A tetejét pirított mandulával megszórjuk. (lehet , dióval ,mogyoróval)

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére