Főoldal / Desszertek / Pisztáciás muffin

Pisztáciás muffin

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pisztáciás muffin

Pisztáciás muffin

Hozzávalók:

(12 darabhoz)

  • 2 egész tojás
  • 2 ek. barna cukor
  • 1/2 deci olaj
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • őrölt pisztácia tetszés szerint

A tetejére:

  • 2 dl habtejszín
  • durvára őrölt pisztácia (tetszés szerint )
  • 15 dkg mascarpone
  • 1 cs. habfixáló
  • 1 kk. porcukor
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk az olajat azzal is kihabosítjuk. Belekeverjük a natúr joghurtot és végül a sütőporos pisztáciás lisztet is beleforgatjuk. Papírral bélelt muffinsütőbe adagoljuk és 180 fokra előmelegített sütpben kb 20 perc alatt megsütjük.

Elkészítjük a krémet. A tejszínt felverjük kevés porcukorral és habfixálóval, majd belekeverjük a mascarponét. Ételszínezővel kicsit megszínezzük a krémet, majd habzsákba adagoljuk és feldíszítjük vele a kihűlt muffinok tetejét.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére