Főoldal / Szárnyas Ételek / Csirkeszárnyak zöldségágyon sütve

Csirkeszárnyak zöldségágyon sütve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csirkeszárnyak zöldségágyon sütve

Csirkeszárnyak zöldségágyon sütve

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 3 szál sárgarépa
  • 1/2 fej brokkoli
  • 2 fej vöröshagyma
  • ½ fej karfiol
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 20 dkg kelbimbó
  • ½ szál póréhagyma
  • 2 szem burgonya
  • 1 tk. szárnyas fűszerkeverék
  • 1 mk. őrölt bors
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 csipet cayenne-i bors
  • só ízlés szerint
  • 5 cl olíva olaj
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk,és  nagyobb darabokra vágjuk. A karfiolt és a brokkolit megmossuk, majd rózsáira szedjük. A csirkeszárnyakat megmossuk, és besózzuk. A fűszereket elkeverjük az olívaolajjal és bedörzsöljük vele a szárnyakat.

A zöldségeket egy tepsibe terítjük, rátesszük a csirkeszárnyakat, majd kb. egy deciliter vizet vagy bort öntünk alá és alufóliával lefóliázzuk.
A tepsit sütőbe tesszük és közepes lángon 35-40 percet sütjük. Levesszük róla a fóliát és szép pirosra sütjük.

Köretnek a vele sült zöldségeket tálaljuk.
Egyszerű étel, ahol a munka javát a sütő végzi. A zöldségeket és a fűszereket ízlésünk szerint variálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére