Főoldal / Vegetáriánus / Zöldséges bulgur

Zöldséges bulgur

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldséges bulgur

Zöldséges bulgur

Hozzávalók:

  • 1 csésze bulgur(nagyobb szemű)
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db paszternák(v.zöldség)
  • 10 dkg zöldborsó
  • őrölt bors
  • olívaolaj
  • víz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, majd ízlés szerinti méretben zsülienre vágjuk.

Egy edénybe vizet öntünk, felforraljuk, majd enyhén sózzuk. Beleöntjük a bulgurt, és hozzáadjuk a zsülienre vágott zöldségeket, és a zöldborsót. (én fagyasztott borsót használtam)
Kb. 10 perc alatt puhára főzzük, majd tésztaszűrőbe öntjük és jól lecsepegtetjük.

Egy edénybe pici olajat öntünk, kicsit felmelegítjük, majd ráöntjük a lecsepegtetett zöldséges bulgurt. Ízlés szerint sózzuk, pici borsot őrölünk rá, majd óvatosan összekeverjük.

Tipp / megjegyzés:
Nagyon finom a bulgur az összefőzött zöldségekkel.

Értékeld a receptet

Gizi (313 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére