Főoldal / Levesek / Zellerkrémleves

Zellerkrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zellerkrémleves

Zellerkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb zellergumó
  • ½ csomag szárzeller /angol zeller,halványító zeller/
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl főző tejszín
  • őrölt fehér bors
  • ételízesítő
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGlutén mentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

A zellergumót meghámozzuk és a szárzellerrel együtt megmossuk,kockákra vagy vékony szeletekre vágjuk.

A vajon 10-15 percig pároljuk a zellert. Sózzuk, borsozzuk ételízesítőt adunk hozzá,felöntjük vízzel vagy alap lével / leveskockából is jó /és fedő alatt puhára főzzük.

Az egészet összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt és kiforraljuk.

Leves gyönggyel vagy pirított zsemlekockával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére